Leirskole

Samisk leirskole i Hattfjelldal

 Høsten 2020 er det oppstart for Norges første samiske leirskole i Hattfjelldal. Skoler og kommuner som har lyst til å komme i skoleåret 2020/21 kan allerede nå ta kontakt. Leirskolen vil være i Kunnskapsparkens lokaler i Hattfjelldal.

Den samiske leirskolen vil kunne tilby undervisning og aktiviteter innen samisk sløyd, mat, språk, kulturforståelse og tradisjoner, tilpasset årstid og ønske fra skolene. Aktivitetene vil dessuten oppfylle en del mål i de nye læreplanene som trer i kraft fra høsten 2020. Det er viktig for oss at vi både har en god forankring både i samiske tradisjoner og i læreplanene, samtidig som vi legger til rette for gode sosiale arenaer.

Alle kommuner skal nå tilby leirskoleopphold eller annen skoletur som en del av grunnskoleopplæringen. Turen må ha en varighet på minst tre overnattinger og flere av aktivitetene på turen skal være opplæring.

Tilbudet skal være gratis og alle elever skal ha mulighet til å delta på lik linje, uavhengig av økonomisk bakgrunn. Elever og foreldre skal ikke behøve å samle inn penger til slike turer ved eksempelvis kakesalg og dugnader.

 

Hvorfor velge oss?

*Norges eneste leirskole med samisk innhold

*Tar utgangspunkt i læringsmål fra den nye læreplanen

*Unike opplevelser

*Skreddersydd opplegg, tilpasset årstidene

*Over 20 år med erfaring med undervisning i samisk kultur og tradisjon

 

Ta kontakt for mer informasjon og bestilling